Korunk versenyző világában elengedhetetlen, hogy a vállalkozások alkalmazottaiknak bizonyos időközönként csapatépítést szervezzenek. A humán erőforrás a legegyedibb, legkevésbé kódolható, ugyanakkor a legnagyobb potenciális előnyt nyújtó tényező az üzleti világban.

Ahhoz, hogy egy vállalat igazán sikeres legyen, és valódi versenyelőnyhöz jusson, a technológiai felkészültség, vagy az anyagi erőforrások önmagukban nem elegendőek.

Akkor sem dőlhetünk hátra, ha akad néhány briliáns elme a kollégák között, hiszen a csapat egésze sokkal több, mint a tagjainak összessége. A kollégáinkat segíteni kell nemcsak a beilleszkedésben, de a kapcsolataik fenntartásában és erősítésében is. Mi más lehet jobb alkalom erre, mint egy szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó, vagy épp új perspektívákat kínáló csapatépítő nap?

Ebben az írásomban arra keresem a választ, hogy mely időszakokban milyen típusú csapatépítésben érdemes gondolkodni.

Vannak időszakok, amikor minden adott, hogy önfeledten, jó hangulatban töltsék kollégáink az idejüket, és ez még a cég számára se legyen túl nagy profit kiesés. Aztán találunk olyan hónapokat is az év során, amikor jobb eséllyel fogják a kollégák az elhangzottakat magukba szívni, megjegyezni, és később kamatoztatni. És persze van, amikor az ünneplésé a főszerep. De nézzük sorban.

Könnyed, szórakoztató csapatépítésben gondolkozol?

 

Válassz a nyári hónapok közül

Neked is ismerős lehet az érzés, amikor egy forró nyári napon fájó szívvel pillantasz ki az iroda ablakán, mert legszívesebben kint a szabadban élveznéd a jó időt, ehelyett a határidős munkád fölött kell görnyedned késő délutánig.

 

A dolgozók többségének alig jut ideje kiélvezni a nyarat, az a pár nap vagy pár hét szabadság pedig elrepül, mintha nem is lett volna.

Nyáron alapból is sokkal pörgősebbek, könnyedebbek, jókedvűbbek vagyunk, mint a zord, szürke téli hónapokban. A nyári hónapok tökéletes alapot nyújtanak, hogy a csapatépítés során ne találkozzunk egykedvű, ásítozó kollégákkal. Ráadásul a választható programok köre is ezidőtájt a legszélesebb, szabadon dönthetsz, hogy kültéri vagy beltéri, hegyvidéki vagy vízparti csapatépítéssel örvendezteted meg a kollégáidat.

Nyári csapatépítés esetén arra mindenképp figyelj, hogy értesítsd a meghívottakat jó előre az időpontról, elkerülendő, hogy az éves szabadságukat a céges program időpontjára szervezzék.

Időzítsd a csapatépítést nagyobb ünnepek, hosszú hétvégék köré

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert akad jó pár hosszú hétvégével egybekötött ünnep az év során, amikor nyerünk egy kis extra időt a pihenésre.

Egyre többen elutaznak a családdal ilyenkor, vagy nagyobb kirándulást, egyéb családi programot szerveznek. Ezekre persze már napokkal előbb elkezdünk hangolódni, s előfordul, hogy nemcsak otthon, de az irodában is másfelé jár az agyunk. Hosszú hétvégék előtt érezhetően hangosabbak, lármásabbak, felbolydulnak a munkahelyek, mindenki izgatottan várja a pihenést. Azt követően pedig általában mindenki élménybeszámolót tart, és – több-kevesebb sikerrel – próbálja felvenni a ritmust. 

Ezek a napok tehát semmiképp nem a legproduktív és leghatékonyabb napjai az évnek, épp ezért remek alkalmat kínálnak egy könnyed csapatépítésre. Ezzel az alkalmazottaknak kvázi megtoldjuk egy nappal a pihenésüket, a tulajdonos pedig nem kell, hogy óriási profit vesztéstől tartson, így mindkét félnek optimális lehet ez a választás.

Tréninggel, vagy konferenciával egybekötött csapatépítést tervezel?

Válaszd az őszi vagy a tavaszi hónapokat!

A klasszikus konferenciák időszaka a tavasz és az ősz. Ekkor még nem kell sem téli zimankótól tartani, sem attól, hogy a kollégák a nyári kánikulában nem tudnak majd az elhangzottakra összpontosítani.

Amit érdemes szervezésnél szem előtt tartani:

1. Már hónapokkal a kitűzött dátum előtt érdemes legalább a helyszínt lefoglalni, és eldönteni, egy- vagy többnapos elvonulásra készültök, mert a legjobb helyeket hamar elkapkodják.

2. Konferencia helyszínül a szakemberek nem javasolják az irodai közeget, mert ahhoz, hogy az új információkat eredményesen szippantsa be a csapat, és valóban a témára fókuszáljon, ki kell szakítani a megszokott környezetéből.

3. Ha a konferencia keretében több előadást is tervezel a kollégáknak, akkor érdemes legalább két naposra tervezni az elvonulást, mert a nagyon sűrű program nem teszi lehetővé, hogy elmélyedjenek az élményekben, elraktározzák a tartalmakat. Az első szakaszba kerüljenek a fontos információkat tartalmazó, komolyabb témák, a második szakasz pedig lehet, s legyen a szórakozásé.

S hogy a tél se teljen csapatépítés-mentesen

Ez az időszak az ünnepélyes évzáró vacsorák, wellness pihenések időszaka. Semmi baj, ha a decemberi hajtás, vagy egyéb okok miatt nem sikerül beilleszteni a csapatépítést az év legvégére – egyre több cég viszi át januárra, de még akár februárra is ezt a programot. Jutalmazd meg a kollégáidat és menedzsereidet az egész éves teljesítményükért, ezzel is támogatva, hogy jövőre is együtt ünnepelhessetek.

Mert egy igazán jó csapatot nem csak összerakni kihívás, de megtartani is!