Csapatépítő- és vezetői tréningek

Ha ez alkalommal nem csak a szórakoztatás a célod egy csapatépítő nappal, hanem célzottan szeretnéd a kollégáid közötti bizalmat erősíteni és a kommunikációs készségeiket fejleszteni, akkor az alábbi programokat neked állítottuk össze:

BODYWORK

A közvetlen és hatékony bizalomépítés titka a non-verbális technikában rejlik.

A nap végére szinte biztosan jobban fogjátok kedvelni egymást, és jobban fogtok bízni egymásban, mint bármikor korábban.

A mozgás- és táncterápia a pszichológia és az önismeret egyik legújabb trendje.

Az önfeledt egyéni, páros és csoportos folyamatok alatt minden más módszerhez képest gyorsabban lesztek képesek közelebb kerülni egymáshoz emberileg, ahogy a nap végére önmagatokhoz és az egész csoporthoz is közelebb fogjátok érezni magatokat.

A folyamatok alatt harmonikus zenék és instrukciók segítenek abban, hogy kötetlen mozgáson és mozdulatokon keresztül egyre mélyebb szinteken kerülhessetek tudatába annak az élménynek, amit éppen megéltek, legyen szó akár arról, ahogy a lábad gördül a talajon, ahogy találkozol és elmélyedsz egy szemkontaktusban, ahogy a felkarját megmasszírozod a melletted állónak, miközben a másik karodat neked masszírozzák, vagy ahogy a csoport egyszerre áll meg vagy indul el bármelyikőtök pillanatnyi döntésének megfelelően.

Ebben az egy napos programban olyan bodywork gyakorlatokkal találkozhattok, amik kifejezetten arra lettek kidolgozva, hogy az egymás számára akár teljesen idegen emberek között is fokozatosan kiépülhessen a bizalom és beindulhasson a csoportépítés folyamata, amin fókuszba kerül:

Proaktivitás és bátorság felismerése

 

 • felfedezhetitek a csoporton belüli egyéni én-erőiteket
 • legyőzhetitek a problémákkal való szembenézés és a megoldás útjában álló mentális akadályaitokat

Erőforrások felfedezése és megtapasztalása

 

 • erősíthetitek és mélyíthetitek a kapcsolatokon belüli bizalmat
 • átélhetitek az egymás számára adható megtartó és megtámasztó minőségeket, adó és befogadó oldalon is

Egyéni és csoportos felelősség, bizalom

 

 • átélhetitek a csoportra gyakorolt egyéni hatásotokat, miközben felismerhetitek és tudatosíthatjátok, hogy rátok, mint egyénre hogyan gyakorol hatást a csoport
 • megtapasztalhatjátok egymás vezetésének felelősségét, és hogy milyen bizalommal, illetve anélkül vezetni és a vezetőt követni

Én-határok érzékelése és képviselése

 

 • felismerhetitek önmagatok határait és saját élményt szerezhettek ezen határok asszertív képviseléséről
 • fejleszthetitek a másokra való figyelés és a csoport érzékelésének képességeit

FÉRFI ÉS NŐI ÉRTÉKEINK A VILÁGBAN

Ezeket a tréningjeinket olyan cégeknek ajánljuk jó szívvel, ahol a vezetők értik az önismereti munka fontosságát a munkahelyi környezeten belül is, és ezért szívesen adnak teret munkatársaiknak önmaguk felfedezésére.

Bárhová is mégy, ott van, hogy nő vagy, vagy férfi vagy. Uniformizálódó világunkban egyre kevesebb lehetőségünk van kapcsolódni férfi és női minőségeinkhez, valamint ránézni ezekre a vonásainkra, ami nemiségünk miatt azonos, vagy éppen eltérő bennünk, emberekben.

A ‚Férfi és női értékeink a világban’ egy cégek számára kidolgozott egynapos, játékos csapatépítő program. A nap első felében nők és férfiak külön térben szereznek tapasztalatokat, majd a délelőtti elmélyülés után közös színtérre lépnek, és a nemek közötti találkozásokra nyílik meg a tér.

 

Női alprogram:

 

A feminin erő forrása gyakran az intuíció, az inspiráció adás és az empatikus kapcsolódás.

 • Játékos és művészetterápiás eszközök használata során a támogató és egymást kölcsönösen inspiráló női közösségi élményeket szerezhetnek kolléganőid.
 • A női összetartás munkahelyi megvalósulásának erősödésére fókuszálunk, építkezve az adott közösségben már meglévő erőforrásokra.

A program támaszkodik a női értékekre és fejleszti az empátiát, valamint a közösség erejét. Teszi mindezt pszichológiai eszközökkel, játékos módon, tréning keretrendszerben. Az emberhez szól, emberi módon, hogy a hétköznapok munkahelyi kihívásait együttes erővel, női módon, közösségként tudják megoldani kollégáid a jövőben.

Férfi alprogram:

 

A férfi kollégák találkozhatnak a saját maszkulin gyökereikkel, hogy erőt merítsenek a férfias jellegzetességeikből és választ találhassanak olyan kérdésekre, mint:

 • Mire, mely kapcsolatainkra tudunk támaszkodni belül és kívül?
 • Milyen értékeket hordozunk őseink tapasztalataiból kifolyólag?
 • Hogy vagyunk kapcsolatban a saját testi erőnkkel?

Ezeket tudatosíthatják a férfiak játékos, dramatikus és mozgás alapú helyzetgyakorlatokban, majd a tapasztalatok megosztásával zárul a férfiak köre. A felismerésekben gazdag program során szinte biztosan bajtársias és emberséges közeg alakul ki a csapat tagjai között.

A nemek találkozása

 

A délutáni programban a sztereotípiák mögé megyünk és olyan kérdésekkel foglalkozunk, mint a “Hogyan bízom?” és “Hogyan választok?, valamint a “Hogyan vezetek?” és “Hogyan fogadok el?“, amiről a közös feladatok során saját élményű tapasztalatot szerezhettek az egyéni stratégiáikról, a versengésről és együttműködés lehetőségeiről.

A folyamat értékes megértéseket hoz az eltérő női és férfi működési módokról, és megoldási mintákról. Az eredmény egy, a mindennapokban is hasznosítható tapasztalat a nemek közötti tudatos és hatékony kapcsolódásról. A tréningen szerzett saját élményekből kifolyólag erősödik a megértés, és az egymás értékeit megbecsülő együttműködés készsége is növekszik.

Csoportvezetőink önismereti területen elmélyült munkát végző szakemberek, akik a nap során érzékenyen figyelnek az egyének reakcióira és a csoport hangulatának emelésére.

KapcsolatTudatos KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

Meg fogsz lepődni, néhány emberi szó mire képes.

Tréningünk a kapcsolat, mint élő csatorna megnyitását célozza. Egy kapcsolat akkor nyitott, ha érdeklődéssel, kíváncsisággal és örömmel fordulunk egymás felé.​ A KapcsolatTudatos kommunikáció egyszerű gyakorlatokból:

 

gesztusokból áll. 

 

A gesztusok olyan mozzanatok, amelyeket néhány hét alatt be tudsz gyakorolni, és amelyeket ha használsz, a kapcsolataid szükségszerűen megváltoznak. Ilyen gesztus például

 • visszajelzést adni arra, hogyan hatnak rád a másik szavai,
 • nyitott kérdések formájában tovább haladni a másik által épp megnyitott gondolati szálon,
 • vagy egyszerűen csak őszintén kimondani ezt a két szót: „bocsáss meg”.

Ha megfelelő módon veszed használatba ezeket a gesztusokat, azt fogod tapasztalni, hogy a másik megnyílik, majd egyre fokozódó bizalommal és tisztelettel fordul feléd. A tréningen több oldalról is átéled majd a gesztusok hatását.

Biztonságos közeget teremtünk, amiben új oldalról láthatsz rá arra, hogyan reagálsz, illetve hatsz a környezetedre. Láthatóvá válsz és megtanulsz újszerűen látni te magad is. Olyan pontos, emberi és építő visszajelzéseket kapsz majd, amilyeneket talán még sohasem. A folyamat végére új mintákat tanulhatsz meg arra, hogyan szólhatsz, gondolhatsz, érinthetsz a jelenleginél hatékonyabban.

STÍLUS WORKSHOP

Légy tudatos a megjelenésedben is, fedezd fel milyen előnyökkel jár, ha összhangban vagy kívül-belül!

“Először ismerd meg önmagad, aztán
ennek megfelelően öltözz fel!”
Epiktétosz
(ókori görög filozófus)

A megjelenésünkkel szavak nélkül kommunikálunk

 

Az üzleti életben kulcsfontosságú, hogyan kommunikálunk. Legyen szó a cégünkről, termékünkről, szolgáltatásunkról és ÖNMAGUNKRÓL. Kódolt üzeneteket küldünk a személyiségünkről, a magabiztosságunkról, az aktuális lelkiállapotunkról. 

Interaktív stílus-workshopunkon feltárjuk a stílusos megjelenésben rejlő erőt. Először beszélgetünk az üzleti viselet szabályairól és megalapozzuk a szín- és testalkat-elemzést:

 • a színek jelentősége, szerepe és jelentése, tónusok
 • évszakelmélet
 • női és férfi testalkatok
 • előnyös szabásvonalak, fazonok.

Ezt követően színkendők segítségével leleplezzük a színek világát, kiderítjük milyen színekben válsz igazán nőiessé/férfiassá, illetve melyek azok, amelyekben képes vagy láthatatlanná válni a világ számára. Majd a testalkatelemzés során feltérképezzük, hogy a testalkat függvényében mely testrészedet érdemes kiemelni és hogyan, illetve mikre érdemes odafigyelned, hogy a megjelenésed leginkább összhangban legyen a testi adottságaiddal és a személyiségeddel.

Kívánság szerint egy-egy bőröndnyi saját, hozott ruhakollekciót is átnézünk, és a már megszerzett tudás és tapasztalat alapján kiválasztjuk a leginkább előnyös kombinációkat. A programot sminkes és fotós részvételével tovább tudjuk színesíteni, megörökíthetjük azt a különbséget, amit a workshop elején, majd az átöltözést és sminkelést követően sugárzol magadból.

A csapat szintű stílus-workshop izgalmas és szórakoztató élményt biztosít, miközben minden résztvevő egyéni fókuszt is kap. Közösségfejlesztő hatású, mert a megjelenéssel és külsőségekkel kapcsolatos rivalizáló attitűdöt megváltoztathatja egy egymásra odafigyelő és támogató hozzáállásra.

“A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz.
Aki kifelé néz, álmodik. Aki befelé néz, fölébred.”

Carl Gustav Jung